Latinica | |
Поклон чланарина за ученике основних школа
Среда, 26. Април 2017.
Вести
Библиотека,,Радоје Домановић" у оквиру обележавања Светског дана књиге организовала је креативну песничку радионицу за ученике основних школа,,Јован Јовановић Змај" и ,,Вук Караџић" из Сурдулице . Том приликом 100 ученика ових школа су добили на поклон чланску карту библиотеке. Финансијску подршку за реализацију ове акције пружила је Sosiete generale банка . Ученике и наставнике основних школа поздравила је г-ђа Лидија Петровић представник банке и том приликом свечано уручила чланске карте ученицима.
Светски дан књиге обележен у библиотеци,,Радоје Домановић"
Среда, 26. Април 2017.
Вести
Библиотека „Радоје Домановић“ из Сурдулице низом манифестација обележила је Светски дан књиге. Традиционално је одржана маниофестација ,,Предшколци први пут у библиотеци. Библиотеку су обишли предшколци нашег града и предшколци из сеоских средина .
Библиотека обележила Дан матерњег језика
Четвртак, 23. Фебруар 2017.
Вести
По традицији читаоница библиотеке,,Радоје Домановић" је годинама уназад била стециште обележавања Дана Матерњег језика. Тако је било и ових дана , а на пригодној приредби учествовали су ученици основних школа,,Вук Караџић" и Јован Јовановић Змај" као и ученици техничке школе,,Никола Тесла" из Сурдулице. Ученици су говорили стихове на српском ,бугарском и ромском језику.
Срећни Новогодишњи и Божићни празници
Петак, 30. Децембар 2016.
Вести
Уз жеље да Вам предстојећи празници донесу радост и весеље и да Вас у Новој 2017. години прати пословни успех и приватно благостање, Срећну Нову годину и Божић жели Вам колектив Библиотеке "Радоје Домановић".
Промоција зборника радова,, Ми читамо ми смо ин"
Среда, 28. Децембар 2016.
Вести
Финални продукт пројекта ,,Библиотека за све" који је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије , зборник дечијих ликовних и литерарних радова ,,Ми читамо ми смо ин" представљен је нашој публици. Гост песник на промоцији је билапесникиња Виолета Јовић.
Пројекат ,, Библиотека за све " реализован у Сурдуличкој библиотеци
Понедељак, 26. Децембар 2016.
Вести
Библиотека "Радоје Домановић " у Сурдулици ове јесени реализовала је пројекат под називом "Библиотека за све", који је са милион динара подстакло Министарство културе.Средства су била намењена за унапређење месних подручних библиотека у Клисури и Божици и набавку компјутера, рафова, нових књига и платна за видео бимове. Централна сурдуличка библиотека овим је добила неопходне услове за још квалитетнији рад као и нове књиге за дечије одељење. Посебан део пројекта био је посвећен најмлађим ученицима  седам основних школа колико их има на подручју општине. Њима су уприличени и сусрети са познатим дечијим писцима као што су Тоде Николетић, Јасминка Петровић, Бранко Стевановић и Урош Петровић. У овим сусретима учествовало је више од 600 деце.
Промоција књигепоезије ,,Мис мокре очи" Миодрага Стошића
Среда, 23. Новембар 2016.
Вести
23.11.2016.године у читаони библиотеке представљена је књига поезије, „Мис Мокре очи“, књижевника Миодрага Стошића . Наш гост је познат јавности као писац кратких хумористичко -сатиричних форми и као врстан афористичар, „stend ap“ комичар ,писац кратких прича.
Пипи Мила Драгица Рајић Рацић гостовала у сурдуличкој библиотеци
Петак, 14. Октобар 2016.
Вести
Пипи Мила Драгица Рајић Рацић је сурдуличкој публици представила своју књигу,,Пут саткан од светлости-како сам победила рак".У овој књизи ауторка је изнела своје искуство у борби са опаком болешћу. Пуна енергије и животне радости, читаоце упућује у тајну оздрављења. И то радом на свом бићу, психи, ставу.
Промоција романа ,,ПУТ САТКАН ОД СВЕТЛОСТИ:КАКО САМ ПОБЕДИЛА РАК “ аутора Пипи Мила Драгица Рајић Рацић
Уторак, 11. Октобар 2016.
Вести
Библиотека,,Радоје Домановић"дана 14.10.2016.године у 17 часова  у читаони библиотеке организује промоцију књиге  ПУТ САТКАН ОД СВЕТЛОСТИ : КАКО САМ ПОБЕДИЛА РАК  ауторке Пипи Мила Драгица Рајић Рацић.
Манифестацијом ,,Песници за децу .деца за песнике" библиотека обележила дечију недељу
Уторак, 4. Октобар 2016.
Вести
Манифестација Песници за децу -деца за песнике одржана је у организацији Библиотеке "Радоје Домановић" из Сурдулице и основних и средњих школа општине Сурдулица у оквиру Дечије недеље. Гост манифестације је био песник Тоде Николетић.  На манифестацији су промовисане песме  деце песника нашег града.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Новости 1 до 10 од 97
Дигитална библиотека
Препоручујемо
Казна за грех - Ноћ када су дошли сватови-Јелена Бачић Алимпић Казна за грех - Ноћ када су дошли сватови-Јелена Бачић Алимпић
НА ПОГРЕШНОЈ СТРАНИ РЕКЕ-Милош Латиновић НА ПОГРЕШНОЈ СТРАНИ РЕКЕ-Милош Латиновић
СОНАТА ЗА ЛОШЕГ ЧОВЕКА-Александар Гаталица СОНАТА ЗА ЛОШЕГ ЧОВЕКА-Александар Гаталица
У ЗНАКУ БЛИЗАНЦА-Роберт Ладлам У ЗНАКУ БЛИЗАНЦА-Роберт Ладлам
Гијом Мусо     ЦЕНТРАЛ ПАРК Гијом Мусо   ЦЕНТРАЛ ПАРК
Билтен - Дечија недеља
Радно време
Како до чланске карте
Јавне набавке
Општина Сурдулица
Министарство културе и информисања
Народна библиотека Србије
Народна библиотека Бора Станковић - Врање
COBISS.SR - Кооперативни онлајн библиографски систем и сервиси
  Библиотека Радоје Домановић - Сурдулица
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта